Una escapada romàntica

Agnès Pyka, violí · Laurent Wagschal, piano

Finalitzat
Dissabte 15 de juliol | 20:00 h

Església de S’Agaró Programa 

1a PART 

J. Brahms (1833-1897)
Sonata per a violí i piano núm. 1 Opus 78 (1878)

2a PART 

J. Brahms (1833-1897) 
Sonata per a violí i piano núm. 3 Opus 108 (1888) 


Les sonates de Brahms per a violí i piano formen un conjunt recollit en el temps –només deu anys entre la primera i l’última– que és part de l’etapa de maduresa del compositor. No hi ha proves incompletes o de digressió virtuosa aquí, però sí un domini del llenguatge al servei de la poesia pròpia de Brahms: sensibilitat als elements de la natura,referències literàries, introspecció personal.

Agnès Pyka, violí 

Agnès Pyka va prosseguir els seus estudis de violí per tot Europa. A l’Escola d’Alt Perfeccionament de Saluzzo (Itàlia) va obtenir el primer premi de violí i música de cambra, a l’Acadèmia “Ferenc Liszt” de Budapest (primer premi de violí i música de cambra) abans de guanyar l’Amèrica del Nord per estudiar amb Loránd Feniyves a la Universitat de Toronto. Per altra part va rebre també els primers premis en concursos internacionals: Nacional de Joves Solistes Hart House (Toronto); Nacional Schubert (Itàlia), Europeu de Moncalieri (Itàlia). Des d’aleshores actua a França i a l’estranger com a solista i com a primer violí. 

Actualment és professora al Conservatori de Toulon. Fundadora i primer violí de l’Ensembe Des Équilibres, amb el qual va gravar al 2011 un disc dedicat als quartets de corda de Sándor Veress. Realitza l’estrena mundial de la segona d’aquestes obres i rep 4 estrelles de la revista Classica. Acaba d’enregistrar pel segell Indésens Records, els 44 duos per a dos violins de Bartok junt amb Jan Talich.

Laurent Wagschal, piano

Pianista entre els més originals i brillants de la seva generació, es distingeix pel seu compromís amb la interpretació del repertori francès i de compositors injustament oblidats. Ho demostra la seva discogra a, molt ben rebuda per la premsa (Télérama, Diapason, Le Monde, Classica, Pianiste Magazine...) i composta per una vintena d’enregistraments, entre els quals guren un disc dedicat a les obres per a piano de Gabriel Pierné; els 13 Nocturns de Fauré; les obres per a piano de Florent Schmitt; la integral de música de cambra amb vent, de Saint-Saëns, amb els solistes de l’Orquestra de París (nominat a Victoires de la Musique Classique 2011 en la categoria “Millor Enregistrament de l’Any”); el Concert de Chausson i el Doble concert de Mendelssohn amb Nicolas Dautricourt i l’Orquestra d’Auvergne; la música de cambra de Debussy amb solistes de l’Òpera de París; l’obra completa per a violí i piano de Szymanowski, amb Nicolas Dautricourt. 

Laurent Wagschal actua regularment en prestigiosos escenaris a París (Teatre del Châtelet, Teatre dels Camps Elisis, Théâtre Mogador, Museu d’Orsay, Radio France) a l’estranger (Centre de Belles Arts de Brussel·les, Auditori Nacional de Música Madrid, Carnegie Hall de Nova York, Dongsoong Hall a Seül, Tòquio Opera City Recital Hall) i en nombrosos festivals (Festival Chopin a Bagatelle, Midem a Canes, Festival des Arcs, Perigord Noir Festival, Festival Presences, Automne en Normandie, Piano a Riom...). 

Ha guanyat diversos premis internacionals i ha estat solista amb l’Orquestra dels Concerts Lamoureux, l’Orquestra de Pasdeloup, l’Orquestra de la Cité Universitaire de París, l’Orquestra de Auvergne, l’Orquestra Filharmònica de Brussel·les, Filharmònica de Poznan, l’Orquestra Clàssica de Moscou i l’Orquestra de Kaliningrad.

Dissabte
15
jul
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat