Modernisme rus

Antonio Soria, violoncel · Antonio Soria, piano

Finalitzat
Dissabte 22 de juliol | 20:00 h

Església de S’Agaró Programa 

1a PART

S. Rachmaninov (1873-1943)
Sonata en sol m. Op. 19 (1901)
I. Lento - Allegro moderato
II. Allegro scherzando
III. Andante
IV. Allegro mosso

2a PART

N. Miaskovski (1881-1950)
Sonata nº 2 en la m., Op. 81 (1948-49)
I. Allegro moderato
II. Andante cantabile
III. Allegro con spirito

Antonio Soria, vioiloncel

Natural d’Albacete, Antonio Soria comença els seus estudis musicals des de ben petit al Conservatori de la seva ciutat natal, on finalitza amb matrícula d’honor el Grau Professional en l’especialitat de violoncel sota la direcció d’Antonio Ballester. En el Conservatori Superior de Castella - la Manxa cursa els graus de Direcció i Interpretació (en l’especialitat de violoncel).

Primer violoncel de l’Orquestra Simfònica del Conservatori d’Albacete entre els cursos 2009-2013 actua en escenaris com el Palau de la Música de València interpretant concerts de Haydn, Vivaldi i Boccherini.

Participa en les trobades de la Filharmònica Cervantes, actuant al costat de solistes de talla internacional. El 2015 accedeix a la JOGV (Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana), i el primer de la seva especialitat en el procés de selecció, on rep classes dels cellistes Dimitri Tsirin i Rafal Jeziersky, i ha treballat també al repertori simfònic. Participa com a cap de corda en l’estrena i gravació de “Nits Blanques” de Carlos Fontcuberta (compositor resident de la JOGV) i l’Homenatge a Manuel Galduf, al Palau de les Arts de València, Auditori de Castelló, ADDA d’Alacant i altres, sota la batuta de Manuel Galduf.

El 2015 és seleccionat per participar a l’Eastern Music Festival de Greensboro, a Carolina del Nord (EUA), on rep classes de Lynn Harrel, Neal Cary, Julian Schwarz i Amy FrostBaumgarten, i John Fadial, i interpreta sota la direcció dels directors Grant Cooper, Eric García, José Luis Nuovo i Gerard Schwarz, multitud de programes simfònics amb obres de Mahler (Sinfonias núm. 1 i 7), Stravinsky (El Cant del Rossinyol), Elgar (Concert en mi m. per a cello), Sibelius (Simfonia núm. 1), Bartok (Suite del Mandarín Meravellós, op. 19), Ravel (La Valse), Strauss (Don Joan), Lutowslasky (Concert per a orquestra), etc. Actualment finalitza els estudis de l’especialitat de Direcció en el Conservatori Superior de Castella - la Manxa, amb els professors Andrés Salat i Miguel Romea.

Antonio Soria, piano

Concertista i professor superior de piano, música de cambra i orgue va rebre la base de la seva formació musical al C.S.M. del Liceu de Barcelona i el C.N.R. de Bordeaux (França), sota la direcció de Ramon Coll i Francis Chapelet. Mestres com Vlado Perlemuter, Mª João Pires, Joaquín Achúcarro o Germaine Mounier, van influir de manera destacada en la seva carrera, així com els pianistes Walid Akl, Alexis Weissenberg i Alicia de Larrocha, qui li va prestar el seu suport a l’enregistrament de la “Integral Pianística de Joaquín Turina” realitzada com a primícia mundial, en 16 CDs, Premi a la Millor Producció espanyola Ritmo 1995, Premi CD Compact 1997, qualificada com a “Integral Històrica” per Alicia de Larrocha, qui el convida personalment a oferir Master classes a l’Acadèmia Granados-Marshall de Barcelona en el centenari de la seva creació. Entre els seus nombrosos enregistraments en viu, va ser convidat per José Luis García del Busto (secretari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando) a interpretar obres de Soler, Chopin, Granados, Turina, Ravel i Villalobos. Antonio Soria actua en recitals i concerts com a solista a Espanya, Portugal, Polònia, Itàlia, Dinamarca, Bulgària, Mèxic, EUA, Egipte, Alemanya, Àustria, Brasil, Suècia, Turquia, Macedònia, Noruega, Rússia i França, amb l’Orquestra de Cambra del Kremlin de Moscou, la Leos Janaceck Chamber Orchestra, Camerata Mediterrània, Sofia Soloists Chamber Orchestra, FM Classics Symphonic Orchestra, Orquestra Simfònica Estatal de Mèxic, Greensboro Philharmonia, Orquestra della Magna Grècia, Nacional de Craiova, Orchestra Pistoiese Promusica, Orquestra Simfònica de la Universitat de Guanajuato, de la Universitat de Nuevo León, Capella Istropolitana, Simfònica de l’Estat de Çukurova, Nordharzer Staedtebuehne Theater Orchestra, Orchestre de Chambre de Tolosa etc.

Recentment ha estat seleccionat per accedir al cos de catedràtics, amb destinació al Conservatori Superior d’Astúries. També és membre del jurat de nombrosos Concursos Internacionals de Piano.

Dissabte
22
jul
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat