Recital a piano a 4 mans

Sara Rizzo, piano · Michele Gioiosa, piano

Finalitzat
Dissabte 22 de juliol | 20:00 h

Església de Sant Martí d’EmpúriesPrograma

E. G. F. Händel - F. Rossomandi
Aria

C. M. Weber - F. Rossomandi
Invitació a la dansa

C. M. Weber - F. Rossomandi
El caçador furtiu
(Obertura)

N. Rubinstein - F. Rossomandi
Tarantella

F. Schubert - F. Rossomandi
Serenata

F. Rossomandi
Elle Dance

G. Rossini - F. Rossomandi
El Barber de Sevilla
(Obertura)

F. Rossomandi
2a Rapsodia Hongaresa

Aquest programa ens farà descobrir el compositor i pianista italià Florestano Rossomandi (Bovino-Foggia 1857 - Nàpols 1933)

El programa serà interpretat per aquests dos artistes de talent, originaris de la regió natal del compositor i especialistes del mateix.

Sara Rizzo, piano

Després d’obtenir el seu diploma de piano va prendre diverses classes magistrals amb J. Achucarro, C. Rosen, B. Canino i S. Perticaroli al Sommerakademie Mozarteum de Salzburg; D’altra banda cursava estudis avançats en el Liszt Ferenc Music Academy de Budapest i més tard a la International Advanced School of Chamber Music amb el Trio di Trieste. Els seus interessos particulars s’han dirigit cap a la música de cambra després d’obtenir el seu diploma al Conservatori Sta. Cecília de Roma.

Ha actuat com a solista i com a part de diversos grups de música de cambra en Festivals de renom a Itàlia i l’estranger: Alemanya, Egipte, Croàcia, Bèlgica, Suïssa, Hongria, Rússia, França, Estats Units, Kazakhstan, Bulgària, Mèxic, Espanya, Eslovènia, Macedònia, Romania, Eslovàquia; També amb nombroses i prestigioses orquestres simfòniques.

Enregistra concerts per la Ràdio-televisió de Bucarest i a la Ràdio i TV Eslovena.

Ha estat guanyadora de diferents concursos nacionals i internacionals, guanyant com a part del trio la medalla d’or (Primer Premi) al XXX Gran Concurs Internacional de 1999 a París.

Actua en duo amb el violoncel·lista Alexander Zagorinsky, el guanyador del 1r Premi en el Concurs Internacional “P. Ciajkovskij” de Moscou i amb el  autista Andrea Ceccomori.

És llicenciada en Humanitats i es va graduar amb honors en Pedagogia de Piano i Música de Cambra. Ha publicat tres llibres sobre F. Rossomandi, enregistrant un CD de la seva obra i sovint és convidada a impartir Master Class de Piano i Música de Cambra a Itàlia i l’estranger. És professora al Conservatori de Ferrara i al de Lecce.

Michele Gioiosa, piano

Es va diplomar amb la més alta quali cació al Conservatori de Foggia. Es va classi car també entre els primers llocs a diversos Concursos nacionals i va seguir cursos de perfeccionament amb Marvulli, i al Mozarteum de Salsburg amb S. Perticaroli.

Va estudiar direcció d’Orquestra, Orgue i composició Organística a Pescara i a Moscou, amb P. Lando. Al mateix temps és llicenciat en Filoso a i Lletres per la Universitat d’Urbino.

És catedràtic de Piano al Conservatori de Foggia i combina aquesta activitat amb la de musicòleg i crític musical. Ha publicat diversos assajos sobre la didàctica i l’estètica pianística. És membre de Jurats de Concursos Nacionals i Internacionals.

Ha actuat a la Tonhalle de Zurich, la sala Rachmaninoff de Moscou, al Castell de Kassel, Castell de Annecy, Teatre Ghione de Roma, Teatre de San Marino en les cartelleres de concerts més reconegudes.

Ha impartit diverses Master Class a Itàlia, Rússia (Conservatori Tchaikowski, Universitat de Tver, Institut Musical de Ryazan), i a Alemanya.

Al 1996 el seu Cd va ser retransmès per la Ràdio vaticana. Enregistra per l’etiqueta Iktius i també per la Rai.

Darrerament ha estudiat la pràctica executiva dels s. XVII i XVIII, col·laborant amb el clavicembalista A. Buca, en la publicació d’una nova edició de les obres de J. S. Bach, aplicant el fraseig i l’articulació antiga al piano modern.

Dissabte
22
jul
20:00 h
 
Des de
15 €
Finalitzat