El piano de Chopin

Marian Sobula, piano

Finalitzat
Dissabte 09 de setembre | 19:00 h

Església de Sant Martí d’EmpúriesPrograma

 F. Chopin (1810-1849)
Scherzo en si menor Op. 20

4 Mazurques Op. 33
No 1 en sol dièsi menor No 2 en Re Major
No 3 en Do Major
No 4 en si menor

Andante spianato i Gran Polonesa brillant Op. 22

Scherzo en si bemoll menor Op. 31

Vals en La bemoll Major Op. 34 núm. 1

Polonesa en La bemoll Major Op. 53

Marian Sobula, piano

Graduat a l’Acadèmia de Música de Cracòvia, a la classe del professor Andrzej Pikul, va completar els seus estudis a l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma amb Sergio Perticaroli (obtenint el 2008 el Diploma amb Honor), participant també en diverses classes magistrals amb Arie Vardi. El 2011 va obtenir el doctorat amb els Etudes d’Execució Trascendental de Liszt.

Marian Sobula és guanyador de diversos concursos de piano nacionals i internacionals: La Fundació de Música Yamaha d’Europa, el Concurs de Bydgoszcz (Polònia, 2005), el Concurs Internacional de Piano de Valladolid (Espanya, 2005), també va ser medallista en el Concurs de Piano Maria Canals a Barcelona, el 2001. El 2007 va rebre el Premi Especial en el Concurs Internacional de Música ”Dr. Luis Sigall “a Viña Del Mar, Xile.

Ha rebut diversos premis i beques de fundacions i institucions nacionals i internacionals: la UNESCO a París, JESC al Japó, Govern italià, l’Alcalde de la Ciutat de Cracòvia i Crescendum Est - Fundació Polònia.El juliol de 2008 Marian va rebre un prestigiós premi de la Ciutat de Cracòvia“ARS QUAERENDI” per la seva notable activitat en el desenvolupament i la promoció de la cultura.

Va debutar amb l’orquestra simfònica Simón Bolívar al Teatre Teresa Carreño a Caracas (Veneçuela) amb el 1r concert per a piano de Chopin (2008). Ha actuat en prestigioses sales com el Castell Reial de Varsòvia, el Castell de Wawel a Cracòvia, la Filharmònica de Munic, Sydney Opera House, Elder Hall a Adelaide, Denki Bunka Kaikan a Nagoya, Nova York, Salt Lake City, Buenos Aires, Xangai,Tòquio, Melbourne.

S’ha presentat amb freqüència com a solista amb la Beethoven Academy Orchestra, Orquestra de la Ràdio Polonesa, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó,Orquestra Simfònica de Xile,Orquestra Simfònica Nacional d’Equador,i a totes les principals ciutats de Polònia:Bydgoszcz,Cracòvia, Gdansk, Kalisz, Katowice, Lublin, Lodz, Opole, Szczecin i Wroclaw.

A més ha participat en festivals de prestigi i actes cultural arreu d’Europa i Japó.

Els seus enregistraments han estat transmesos per diversos mitjans: Ràdio polonesa,RMF Classic,DeutscheWelle,ABC Classic FM (Austràlia), Ràdio Federico Santa María de Xile o la RAI.També ha gravat per a la televisió polonesa,TVP Polònia,Tv libanesa.

Des de 2008 Marian Sobula ha estat treballant en el Departament de Piano de l’Acadèmia de Música de Cracòvia (Polònia) i porta a terme classes magistrals a Bratislava, Leipzig, Lima, Xina,Austràlia, etc. Ha estat convidat a formar part com a membre del jurat en concursos per a joves.

Dissabte
09
set
19:00 h
 
Des de
15 €
Finalitzat